mjesto za top banner

26. LIPNJA 2012. 11:54h

Tečaj Mediji i zdravlje u sklopu 19. motovunske ljetne škole zdravlja

rajko ostojić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U sklopu 19. motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja, od 27. do 29. lipnja u Grožnjanu će se održati tečaj Mediji i zdravlje.

Tema ovogodišnjeg tečaja je Nacionalna strategija zdravstva za period 2012-2020, koju je pripremilo Ministarstvo zdravlja sa suradnim ustanovama. Na tečaju će ministar zdravlja Rajko Ostojić po prvi put javno prezentirati nacrt Nacionalne strategije zdravstva u četvrtak u 10.30 sati u Dvorani Hrvatske glazbene mladeži. Uvodna izlaganja održat će predavači iz Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Na tečaju sudjeluju liječnici i novinari iz područja zdravstva i medicine, predstavnici zdravstvenih ustanova i udruga pacijenata, predstavnici strukovnih komora u zdravstvu i sindikata te farmaceutskih tvrtki.

Drugoga dana tečaja, u petak 29. lipnja, u 9.30 sati će se održati predavanje na temu „Zašto nam treba zdravstveni odgoj?“ koje će održati ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!