mjesto za top banner

7. SVIBNJA 2012. 16:39h

Sveučilište u Splitu dobiva doktorski studij filma

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Mađarski redatelj Béla Tarr je inicirao doktorski studij filma u okviru Sveučilišta u Splitu na kojem će predavati niz renomiranih imena s međunarodne autorske filmske scene.

Béla Tarr, jedan od najcjenjenijih suvremenih europskih redatelja, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra pokreće doktorski studij filma u okviru Sveučilišta u Splitu. Filmska škola zamišljena je kao postdiplomski studij filma za stupanj doktora znanosti u području umjetnosti (DLA - Doctor Liberalium Artium) u trajanju od dvije godine (četiri semestra). Njezin program sastojao bi se od kolegija teorijskih i praktičnih usmjerenja i bio bi namijenjen redateljima, snimateljima, scenaristima, montažerima, glumcima i filmskim teoretičarima (kritičarima). Uz Bélu Tarra pozivu za zvanje gostujućeg profesora odazvalo se niz renomiranih imena iz područja autorskog i umjetničkog filma, među njima i Jim Jarmusch, Gus Van Sant i Tilda Swinton.

U srijedu 9. svibnja u 12 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se predstavljanje studija. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!