mjesto za top banner

IZNENA?UJUćI REZULTATI

22. SIJENJA 2007. 14:58h

Šume prekrile gotovo polovicu Hrvatske

Tekst

Prema najnovijim podacima šumske površine u Hrvatskoj čine 47 posto državnog teritorija. Drvne zalihe tako?er su znatno porasle.

U dokumentu pod nazivom ''Šumskogospodarska osnova područja Republike Hrvatske s važnošću 2006.-2015'', kojeg su jučer objavile Hrvatske šume, u posljednjih 10 godina površina šuma u Hrvatskoj se povećala za 2.031 četvorni kilometar. Šume tako pokrivaju 47 posto hrvatskog teritorija.

Povećala se i ukupna drvna zaliha koja iznosi gotovo 400 milijuna kubičnih metara što predstavlja povećanje od 74 milijuna kubičnih metara od 1996. godine- prenosi Poslovni dnevnik

S tri četvrtine drvnih zaliha raspolažu Hrvatske šume dok se u privatnim rukama nalazi oko 20 posto zaliha. Ostatak od 17 milijuna kubičnih metara šuma u vlasništvu je države čiji su korisnici pravne osobe.

D.O.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!