mjesto za top banner

10. LISTOPADA 2012. 09:12h

Suđenje Sanaderu: Svjedočenje bivšeg direktora Ine i Croscoa

Ivo Sanader

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi medija nastavit će se danas, 10. listopada, u 9,30 sati, ispitivanjem bivšeg direktora Ine i Croscoa Bojana Milkovića i Mladena Bradača.

Milkoviću se inače sudi zbog navodnog primanja gotovo osam milijuna kuna mita u zamjenu za dodjeljivanje poslova tvrtkama koje su radile na Croscovim platformama za eksploataciju plina. Optužbe da su preko Fimi medije izvlačili državni novac odbacuju jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela.

Uz bivšeg stranačkog rizničara Mladena Barišića i vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak sve je optužbe priznala i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!