mjesto za top banner

26. KOLOVOZA 2015. 14:54h

SUD ODLUčIO Ivo Sanader ipak ostaje u istražnom zatvoru

Ivo Sanader

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu u srijedu je odbijen zahtjev za puštanjem iz istražnog zatvora i obranom sa slobode. 

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda nije prihvatilo tvrdnje njegovih branitelja da je istekao zakonski rok od tri i pol godine, koliko najdulje može trajati istražni zatvor. Obrana tvrdi da je s pritvorom u Austriji Sanader već dulje od tri godine i devet mjeseci iza rešetaka. 

 Na odluku izvanraspravnog vijeća Sanader se može žaliti Vrhovnom sudu, no odluku će morati čekati u zatvoru u Remetincu u kojem je od 18. srpnja 2011.  
 Sanader je bio pravomoćno osu?en na osam i pol godina zatvora u slučajevima Hypo i INA/MOL, no Ustavni je sud krajem srpnja ukinuo tu presudu i postupak vratio na početak. Pripremno ročište za ponovljeno su?enje zakazano je za početak rujna.  U slučaju Fimi media bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a nepravomoćno je osu?en na devet godina zatvora, a o žalbama na tu presudu Vrhovni sud bi trebao raspravljati krajem rujna.
 Uz to, još mu se sudi u slučaju Planinska, no nastavak postupka odgo?en je do sredine jeseni zbog pogoršanja njegova zdravstvenog stanja.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!