mjesto za top banner

28. VELJAE 2012. 15:33h

Stranke Osječko-baranjske županije traže rješenje za mljekarsku krizu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

– Od Vlade tražimo da se aktivno uključi u pronalaženje rješenja u prevladavanju novonastale situacije koja prijeti slomom hrvatske proizvodnje mlijeka i da se u razdjelu ministarstva osiguraju mjere za održivu proizvodnju mlijeka kao i konkurentnost domaće mljekarske industrije na tržištima u okruženju – dio je to usuglašenog zaključka svih stranaka skupštine Osječko-baranjske županije poslanog danas predsjedniku Republike, Sabora i Vlade. Skupština, dodali su, podržava zahtjeve proizvođača mlijeka da se mlijeko otkupljuje prema cijeni koja je utvrđena promemorijom iz 2009. do utvrđivanja novog modela otkupa prema prosječnoj cijeni mlijeka u EU 27 koji će se primjenjivati do ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Inače, na sjednici Skupštine vijećnici HDZ-a nisu prihvatili izvješće o radu župana Vladimira Šišljagića (HDSSB). No dali su jedinstvenu ponudu.

– Pozivam župana da u svojim radnim posjetima općinama u kojima je HDZ na vlasti uključi i vijećnike HDZ-a . Sve za dobrobit građana – kazao je Josip Salapić obrazlažući da bi time bilo više razumijevanja pa i više riješenih projekata. Župan i šef HDSSB-a nije reagirao.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!