mjesto za top banner

22. LISTOPADA 2011. 20:41h

Stranački čelnici u borbi za mjesto direktora Međimurje - Plina

Čakovec

Foto

Hrvatska
0

Tekst

ČAKOVEC - Kad god se župan Ivan Perhoč upre objašnjavati javnosti da za čelne funkcije nije važna stranačka iskaznica, pojavi se neki slučaj koji baš i ne ide u prilog tome. U tijeku je borba za čelno mjesto u Međimurje-Plinu, javnom poduzeću čiji su suvlasnici gradovi i općine. Direktoru Vladimiru Ivkoviću istječe u veljači još jedan mandat, pa je raspisan natječaj na koji su stigle četiri ponude. Osim Ivkovića, kandidati su i Nenad Hranilović, zamjenik gradonačelnika Čakovca i pročelnik gradskog Ureda za gospodarstvo, Radovan Damjanović i Martina Šalamon. Zanimljiva je to situacija je je Ivković ujedno i šef međimurskog HDZ-a, Hranilović je šef čakovečkog HNS-a, a M. Šalamon je nećakinja gradonačelnika Branka Šalamona (SDP). U još je zanimljivijoj situaciji župan Perhoč, koji je ujedno i predsjednik nadzornog odbora Međimurje-Plina, ali i predstavnik Čakovca. Dakle, bilo bi logično da podrži onoga koga podrži i Šalamon, tim više što je Čakovec pojedinačno najveći suvlasnik. Gradonačelnik Šalamon je navodno tražio da se Ivkovića ne podrži.

- Ne mogu biti protiv Ivkovića samo zato jer je u HDZ-u. Ne prihvaćam kao obrazloženje to da bi HDZ to sigurno isto napravio s kandidatom SDP-a - kaže Perhoč, koji je nakon dolaska za župana promijenio način odabira pročelnika, koji su izabrani nakon testiranja koje je obavila jedna zagrebačka tvrtka. Politika danas, tvrdi, ima previše utjecaja u kadroviranju.

- Ne može kriterij za nečije imenovanje biti stranačka pripadnost. Ovo što ja radim je za neke bolno i zato valjda dobivam udarce, ali jedino je rješenje da se na natječajima ne odabire po stranačkom ključu Danas dolazimo do problema koji se zove negativna selekcija kadrova. Ljudi se boje javiti na natječaj jer misle da je ionako sve odlučeno, da stranačka pripadnost igra odlučujuću ulogu. Takav način razmišljanja treba promijeniti - smatra Perhoč. Gradonačelnik Šalamon je na sjednici Gradskog vijeća kazao da će, tko god bio izabran, to završiti u sferi politike. Nakon što su otvorene prijave na natječaj, zaključeno je da troje kandidata mora dopuniti dokumentaciju kako bi se utvrdilo imaju li iskustva na rukovodećim mjestima. Tek tada će NO skupštini Međimurje-Plina predložiti kandidata za predsjednika. Cijela bi procedura mogla potrajati nekoliko tjedana. Ivkoviću mandat istječe u veljači, no natječaj je raspisan već sad, prije parlamentarnih izbora.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!