mjesto za top banner

24. TRAVNJA 2012. 17:51h

Što kažu prozvani o iskazu Branke Pavošević?

Jadranka Kosor, Darko Milinovic

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon iskaza Branke Pavošević rijetki koje je ranije u USKOK-u prokazala da su isplaćivani iz crnog stranačkog fonda bili su o tome spremni danas govoriti.

Najveću mjesečnu naknadu od 10.000 kuna po Sanaderovom je nalogu Pavošević je isplaćivala Darku Milinoviću. Milinović je to već ranije demantirao, a i danas ponavlja da je bila riječ o donaciji za crkvu. Da je to dio novca iz crnog fonda, kako tvrdi Pavošević, Milinović kaže nije znao.

"To je sada druga priča. Onda je ona meni morala reći, to je crni fond, onda je to ne bih uzeo. Šalim se. To neka Mladen Bajić utvrdi. Za mene je to legalni stranački novac", rekao nam je Milinović.

Jadranka Kosor i danas je ponovila kako o financiranju predizbornih kampanja, pa tako i njene, iz crnog fonda nije ništa znala.

"Nikakvog razloga za bilo kakvu sumnju nije bilo, samo vas podsjećam da imam informaciju da je i bivša blagajnica u svom iskazu rekla da je neke stvari vezano za mene naknadno dopisivala an nekim papirima. Ponavljam, ono što sam o svemu imala reći, rekla sam u iskazu", istaknula je Kosor.

Pavošević je u iskazu USKOK-u navela da su na platnom spisku iz crnog fonda bili i Ratko Maček i Bianca Matković koja poručuje da je o tome rekla sve što je imala. Pavošević je novcem iz crne stranačke blagajne navodno raspolagala isključivo po nalogu nadređenih, a to su, uz Sanadera, Mačeka i Vukelića, i bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak.

Jarnjak danas nije želio komentirati njezin iskaz, samo je rekao:

"Sve što sam imao o tome reći, rekao sam Državnom odvjetništvu, a i oni su sve rekli odlukom o obustavi istrage protiv mene", poručio je Jarnjak.

Pavošević je u USKOK-u oko navodnih isplata poimence navela još neke ljude iz stranke, poput Sanaderova prijatelja Maria Zubovića i kćeri bivšeg predsjednika Sabora Asje Bebić, koja danas ponavlja...

"Već sam to davno demantirala, ne bih hvala", kaže Bebić.

Glavni tajnik stranke Branko Bačić, s kojim je tvrdi Pavošević zajedno uništila jednu crnu bilježnicu s ilegalnim isplatama, za komentar nije bio dostupan. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!