mjesto za top banner

23. VELJAE 2012. 12:16h

Što je sigurno sigurno je: Nezavisni ludbreški vijećnici prešli u SDP

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Gradska organizacija SDP-a Ludbrega priprema se za iduće lokalne izbore, a posljednjim aktivnostima znatno je ojačala svoje pozicije. Ovih je dana, naime, SDP-u i formalno pristupilo više članova s Nezavisne liste Grada Ludbrega, a među njima i dvoje nezavisnih vijećnika u Gradskome vijeću, Renata Potočnik i Krešimir Šalig. SDP je ovime ostvario prevlast u Gradskom vijeću i sada ima najviše, odnosno šestero od 15 ukupno vijećnika.

– Nije nam bio prioritet promijeniti omjer snaga u Gradskom vijeću ni raditi druge promjene u Vijeću. Ove aktivnosti provedene su u cilju priprema za lokalne izbore iduće godine pa se nikako ne mogu smatrati trgovinom ili kupnjom. Vjerujem da SDP pokazuje da je i dalje najjača politička opcija u gradu. Jedini smo grad u županiji s gradonačelnikom iz redova SDP-a. Vodstvo naše stranke u Zagrebu od nas očekuje da ponovimo taj rezultat na idućim lokalnim izborima i podržava ove naše aktivnosti. SDP će pred javnost s imenom svog kandidata za budućeg gradonačelnika izaći tijekom jeseni – kaže čelnik ludbreškog SDP-a Dubravko Bilić.

Osim SDP-a, koji ima šest vijećnika, HDZ ima četiri, HNS tri, a HSS i HSLS po jednog vijećnika.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!