mjesto za top banner

21. VELJAE 2012. 16:02h

Stazić je protiv toga da Sabor financira komemoraciju na Bleiburgu

Nenad Stazić, ministar kulture

Foto

Hrvatska
0

Tekst

E, pa kad me već pitaju, ja im onda i kažem: eto, nisam za to da Hrvatski sabor bude pokrovitelj komemoracije Bleiburga, ako se ona održava tamo gdje dolaze ljudi u ustaškim uniformama – napisao je danas na svome Facebook-profilu SDP-ov zastupnik Nenad Stazić te dodao:

– Bio sam jednom, mislim 2001. godine, i vidio ih. Djelovali su prijeteće i dobacivali mi. Mislio sam, ako me se ovi dohvate, neće mi pomoći ni dragi Bog. Ali, najgore od svega bilo bi mi to da mi kći mora poslije govoriti da joj je otac stradao na Bleiburgu.

Stazić je tako izrazio neslaganje s time da Sabor bude pokrovitelj komemoracije na Bleiburškom polju u Austriji za koju se svake godine izdvaja pola milijuna kuna.

Zanimljivo, jučer je i Stazićeva stranačka kolegica Marija Lugarić na Twitteru objavila "Pun mi je kufer lijenih svetih krava iz MZOS-a" te se čini da je kod SDP-ovaca postala praksa da stavove izražavaju na društvenim mrežama.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!