mjesto za top banner

18. KOLOVOZA 2013. 13:55h

STANJE NA CESTAMA Kod Bosiljeva prema Zagrebu kolona 15 kilometara

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon završenog očevida teške prometne nesreće na autocesti A1 izme?u čvorova Ogulin i Bosiljevo, u kojoj je poginuo austrijski motociklist, promet je u 11,50 sati normaliziran, ali se zbog pojačanog priljeva formirala kolona duga oko 15 kilometara koja se usporeno kreće u smjeru Zagreba, izvijestio je Hrvatski autoklib (HAK).

U smjeru mora promet ide nesmetano.

Na autocesti A1 Zagreb-Vrgorac u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko 13 kilometara od odmorišta Jasenice prema tunelu Sveti Rok. U HAK-u mole vozače za strpljenje i razumjevanje.

Pojačan promet, zastoji i vožnja u koloni mogući su na Krčkom mostu, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, Istarskom ipsilonu, na autocestama A6 Rijeka-Zagreb i A1 Zagreb-Vrgorac, u oba smjera, i A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj.

Pred naplatom Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona vozila koja se kreće duga je oko 1,5 kilometar.

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila koja se kreće u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija dugačka je oko 1,5 kilometra.

Zbog prosvjeda zatvoreni su, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, ulazni i izlazni kraci na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod). Tako?er zbog prosvjeda zatvorene su ceste D2 u mjestu Korija kod Virovitice, D5 Lukač-Brezik, D7 u Velikoj Kopanici, čemincu, D55 Županja-Orašje, D515 na dionici Potnjani- Bračevci (obilazak Satnica ?akovačka- Gorjani- Krndija).

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Metković gdje se na ulasku čeka oko sat i 45 minuta, na Aržanu gdje se na ulasku čeka oko sat vremena, te na ulascima u prijelaze Kamensko, Orah, Slavonski Brod i Stara Gradiška gdje su čekanja su do 30 minuta. Promet je u oba smjera pojačan na graničnim prijelazima Macelj, Bajakovo i Pasjak, te na izlasku iz Kaštela i Plovanije.

Pojačan je promet i u trajektnim lukama i pristaništima.

 

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!