mjesto za top banner

SRPSKA MANJINA

4. PROSINCA 2009. 13:53h

Srpske Novosti na kioscima diljem Hrvatske

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Najnoviji, 520., broj Novosti, tiskan u nakladi od 8000 primjeraka, donosi tekstove poznatih hrvatskih i srpskih novinara.

Tjednik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj "Novosti" od danas se prodaje na kioscima širom Hrvatske, a osim tekstova o manjinskoj problematici, sadrži i kritičke napise o svim relevantnim političkim, društvenim i kulturnim događajima u Hrvatskoj.

Najnoviji, 520., broj ''Novosti'', tiskan u nakladi od 8000 primjeraka, donosi tekstove poznatih hrvatskih i srpskih novinara.

Komentator Igor Mandić piše o pozicioniranju srpskog tjednika u hrvatskom medijskom prostoru, Marinko Čulić o medijskom prešućivanju hrvatskih Srba koji su pomagali Hrvatima u obrani Vukovara, Viktor Ivančić o korupcijskim aferama u Hrvatskoj, a Rastko Močnik o zastupljenosti srpske kulture u Hrvatskoj. U ''Novostima'', među ostalima, surađuju i Igor Lasić, Tanja, Tagirov, Dubravka Jagatić, Jovan Hovan, Boris Rašeta i Rade Dragojević. Dio tekstova pisan je hrvatskim jezikom i latinicom, a dio srpskim jezikom i ćirilicom

Glavni i odgovorni urednik je Rade Dragojević, a izdavač Srpsko narodno vijeće (SNV).

Samostalni srpski tjednik ''Novosti'' pokrenut je u prosincu 1999. kao glasilo srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, i do sada je objavljeno 520 brojeva.

Novine su financirane sredstvima Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!