mjesto za top banner

1. TRAVNJA 2013. 15:30h

Srb potvrdio da dolaze predstavnici Nacionalne fronte

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Hrvatske stranke prave (HSP) Daniel Srb potvrdio je danas da će sutra zajedničku konferenciju za novinare održati HSP i potpredsjednik francuske Nacionalne fronte i europski parlamentarac Bruno Gollnisch, kako bi ta stranka dala potporu HSP-u uoči izbora za Europski parlament.

Na upit hoće li će doći i donedavni predsjednik Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen, Srb je rekao "kako najvjerojatnije neće doći s obzirom na svoje godine, no da se očekuje da će osobno doći za mjesec dana".

Srb je najavio za sutra konferenciju za novinare u Zagrebu, a potom predavanje istaknutog člana Nacionalne fronte i člana Europskog parlamenta Brune Gollnischa.

"Naši prijatelji iz francuske Nacionalne fronte dolaze nam dati potporu uoči izbora za Europski parlament i to u zajedničkoj borbi pod nazivom "Da Europi kao domovini, a ne Europi administraije"", rekao je Hini predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Na upit kako komentira izjave čelnika HSP-a dr. Ante Starčević da je Le Pen davao podršku i Šešelju i Karadžiću, Srb je rekao kako se "radi o objedama onih koji mnogo toga ne razumiju".

"Prije svega upravo je francuska Nacionalna fronta tijekom Domovinskog rata slanjem svojih pristaša u borbu za hrvatsku slobodu pokazala što misli".

Dodao je kako je jedan član Nacionalne fronte pogubljen u Vukovaru na Ovčari, te da ga je posmrtno odlikovao hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Dugogodišnji predsjednik Nacionalne fronte, francuske stranke krajnje desnice, bio je Jean-Marie Le Pen, a 2011. godine kao predsjednica ga je naslijedila kći Marine.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!