mjesto za top banner

11. SVIBNJA 2012. 08:24h

Svjedok: Izdvajanje plinskog biznisa bilo je dobro za Inu

Ivo Sanader, Gerda Bebić i Luka Bebić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu za afere Hypo i INA-MOL..

Splitski poduzetnik Miro Brkić koji je trebao svjedočiti o imovinskom stanju bivšeg premijera početkom 90-ih, nije se pojavio na sudu. Umjesto njega svjedočio je mađarski financijski revizor Gabor Gion koji je 2008. godine obavio nekoliko revizija u INA-i. Rekao je da je te godine financijsko poslovanje INA-e bilo izrazito loše, ali da se stanje popravilo izdvajanjem plinskog biznisa..

"Izdvajanje plinskog poslovanja, ako je ono u gubitku, a bilo je gubitku,  rezultira u pozitivnom profitu, na nivou INA-e", istaknuo je Gion.

Suđenje za slučaj u kojem se Sanadera tereti za predaju upravljačkih prava INA-e MOL-u u zamjenu za 10 milijuna eura mita, nastavlja se sljedeći tjedan. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!