mjesto za top banner

18. PROSINCA 2010. 01:01h

Snijeg u Rijeci srušio krov klizališta, a prekrio i Zadar

Snijeg u Maksimiru

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Krov riječkog klizališta postavljenog na obali večeras oko 19 sati urušio se. Na sreću, nema ozlijeđenih, javljaju iz Operativnog dežurstva PU primorsko-goranske. Očevid je u tijeku pa se još ne znaju okolnosti nesreće, no kako klizalište nije u čvrstom objektu već pod šatorom, najvjerojatnije je da pod težinom snijega nije izdržala krovna konstrukcija.

Snijeg u Rijeci i okolici pada od poslijepodne i do večeri ga je u središtu grada napadalo desetak centimetara što je najviše razveselilo djecu, ali očekivano, i izazvalo prometne gužve i zastoje.

Iako su snježne padaline bile najavljene pa je gradska zimska služba bila u pripravnosti i ekipe su s osam vozila izašle na teren, već rano poslijepodne u prometu se stvorio pravi kaos. Na cijelome gradskom području bilo je zastoja u prometu, u kolonama se stajalo i više od sat vremena, autobusi kasne, a neke linije su u prekidu ili se skraćuju, neki su autobusi ostali blokirani zbog neočišćenih cesta i zastoja koje su izazvali vozači čiji su automobili bez zimske opreme zapeli na cesti i zakrčili promet.

Snijeg zabijelio ulice Zadra

Nešto prije 18 sati snijeg je počeo padati i u Zadru. Već nakon pola sata zabijelile su se ulice, a zanimljivo je da je i prošle godine u ovo vrijeme pao snijeg u Zadru. Temperatura je u Zadru danas bila minus pet stupnjeva Celzijevih.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!