mjesto za top banner

19. OUJKA 2011. 14:05h

Služio prekršajnu kaznu u zatvoru Bilice, pronađen mrtav u ćeliji

Kombi pravosudne policije u Šulekovoj ulici

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Kažnjenik u splitskom zatvoru Bilice pronađen je mrtav u subotu oko 7 sati i 10 minuta u svojoj ćeliji, dan pošto je došao služiti prekršajnu kaznu. Smrt je ustanovila Hitna medicinska pomoć iz Solina. Očevid je obavio Stanko Grbavac, istražni sudac Županijskoga suda u Splitu, koji nam je samo potvrdio smrt zatvorenika na Bilicama.

Tijelo je prevezeno na odjel patologije u splitskoj bolnici na kojem će se ustanoviti uzrok smrti. Navodno se kažnjenik večer prije ponašao normalno, ni na što se nije žalio. Umro je u snu i nitko ništa do jutra nije zapazio.

 Identitet nitko od mjerodavnih ne želi otkriti, ali je navodno riječ o 35-godišnjaku I. V., koji je u zatvor na Bilicama došao u petak zbog prekršajne kazne. U prosincu lani u zatvoru na Bilicama umro je Marko Bauk (33) iz Šibenika od trovanja metadonima, što Uprava za zatvorski sustav nije objavila.

Njegovi cimeri iz ćelije poslije su se potužili da mu nije bila pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Mjesec dana prije toga, u studenome na Bilicama je umro Hrvoje Milinović (26) iz Rijeke zbog srčane aritmije. Ovo je treća smrt u pet mjeseci.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!