mjesto za top banner

19. RUJNA 2012. 19:04h

Slučaj Pukanić: Odvjetnik Sretena Jocića povukao se s te dužnosti

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U zgradi posebnog suda u Beogradu u srijedu je, pregledavanjem snimaka sigurnosnih kamera ispred redakcije "Nacionala" u Zagrebu, nastavljeno suđenje Sretenu Jociću,Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, optuženima za ubojstvo vlasnika "Nacionala" Iva Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Pošto se na početku suđenja optuženi Milovanović žalio sudu da se ne osjeća dobro, pregledao ga je sudski liječnik koji je zaključio da je u stanju pratiti suđenje.

Sudac Vladimir Vučinić rekao je da će detaljni pregledi Milovanovića biti obavljeni izvan zatvorske bolnice kako bi se utvrdilo ima li stvarno zdravstvenih problema..

Milovanović je optužen da je postavio eksploziv pokraj Pukanićeva automobila, a Kuzmanović da je trebao osigurati putovnice za bijeg nakon umorstva.

Milovanović je na županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 40 godina kao neposredni izvršitelj ubojstva.

Optužnica tereti Sretena Jocića da je organizator zločinačke skupine koja je izvršila ubojstvo Pukanića i Franjića, nakon što je sa "za sada neidenticiranom osobom" postigao dogovor da za 1,5 milijuna eura ubije vlasnika "Nacionala".

Sudac Vučinić je tijekom suđenja priopćio da je talijansko državno odvjetništvo za borbu protiv mafije iz Barija poslalo sudu Pukanićevo svjedočenje u povodu šverca cigareta, i da je u tijeku prevođenje toga iskaza od 60 stranica.

Branitelj Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam u ovome procesu bio je sadašnji predsjednik odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo srbijanskog parlamenta Vladimir Cvijan.

Odvjetnik Cvijan, koji je i član vladajuće Srpske napredne stranke, obavjestio je sud da povlači punomoć za zastupanje Jocića, što je u srijedu na suđenju priopćeno bez objašnjenja, osim što je utvrđeno da on više nije Jocićev branitelj.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!