mjesto za top banner

NABAVA IZ DRUGIH IZVORA

6. SIJENJA 2009. 17:42h

Sloveniji smanjen dotok ruskog plina za 90 posto

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Geoplin je do maksimuma povećao nabavu iz drugih izvora te koristi sve kapacitete kako ne bi došlo do prekida isporuke potrošačima.

Ruski Gazprom u utorak je ujutro za 90 posto smanjio isporuku plina Sloveniji, ali se situacija kasnije nešto popravila, objavila je slovenska kompanija za transport i prodaju plina Geoplin.

Predstavnik slovenske kompanije izjavio je kako se koriste svi raspoloživi kapaciteti kako ne bi došlo do prekida isporuke potrošačima u Sloveniji. Pored toga, Geoplin je do maksimuma povećao nabavu iz drugih izvora i aktivirao pražnjenje svojih skladišta plina. Istodobno, svi su slovenski potrošači pozvani na racionalnu potrošnju tog energenta u sadašnjoj situaciji.

Ruski plin u Sloveniju se transportira preko Austrije i čini veći dio potrošnje u toj zemlji. Oko 35 posto potreba ispunjava plin iz Alžira koji se transportira iz Italije.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!