mjesto za top banner

18. VELJAE 2012. 15:07h

Šišljagić: Za gorući problem navodnjavanja poticaji su smanjeni za 35 posto

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ne možemo prihvatiti državni proračun u kojem se značajno kreše novac u odnosu na 2011., a glavni je gubitnik hrvatska poljoprivreda – poručio je čelnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

U situaciji kada je država dužna seljacima isplatiti poticaje i potpore, nastavio je, rezanje proračuna za 817 milijuna kuna "apsolutno je neprimjereno".

- Očekivali smo puno više. Podsjetit ću one koji donose proračun da Plan 21 upravo o tome i govori, a vjerojatno je velik broj birača i glasovao za sadašnju vlast temeljem, očito, opet ispraznih i lažnih obećanja. Nije ni čudo da su mljekari na ulici – istaknuo je.

Naveo je i kako je za izgradnju sustava odvodnje predviđeo 80 posto manje novca nego 2011., a za navodnjavanje, što je jedan od gorućih problema, iznos je smanjen za 35 posto.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!