mjesto za top banner

3. SVIBNJA 2012. 08:21h

Sindikati HŽ-a danas će u Zagrebu održati mirni prosvjed

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Sindikati koji okupljaju članstvo u HŽ Infrastrukturi danas će održati mirni prosvjed zbog namjere uprave da proglasi viškom oko 1200 radnika kao prvu i najznačajniju mjeru uštede u planu racionalizacije troškova...

Iz Sindikata su istaknuli da su spremni razgovarati o svim mogućnostima ušteda, ali će se prema tvrdnjama uprave, a u skladu s naputcima iz Ministarstva financija na ulicu morati poslati gotovo 1200 radnika. Mirno okupljanje članova Sindikata željezničara Hrvatske, Sindikata infrastrukture HŽ, Sindikata željezničara Hrvatske i Sindikata prometnika vlakova počinje u 9 sati. Prosvjedna kolona uputit će se pred zgradu direkcije HŽ Holdinga te nakon kraćeg zadržavanja pred zgradu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na Prisavlju. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!