mjesto za top banner

3. SVIBNJA 2012. 15:44h

Sindikati: Ministre, dođite na GSV i objasnite zašto ste hapsili radnike

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Hrvatski sindikati izrazili su nezadovoljstvo postupanjem policije u slučaju radnika Jadrankamena. Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:  

Poštovani ministre Ostojić,

Zbog današnje „policijske asistencije“ - primjene sile i lišavanja slobode sindikalista Jadrankamena ali i drugih građana Pučišća na Braču – sindikalne središnjice traže i očekuju Vaše sudjelovanje na početku sutrašnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Provedena (re)akcija represivnoga državnog aparata prema radnicima i njihovim sindikalnim predstavnicima - dok su nadležne državne institucije, bez ikakve reakcije, svih ovih godina promatrale pljačku i prijevaru tih istih radnika - posve nam je neprihvatljiva.

Stoga očekujemo da se odazovete pozivu i na GSV-u objasnite razloge poduzimanja ove akcije, te date odgovore na pitanja koje članovi ovoga tripartitnoga nacionalnog tijela zasigurno zaslužuju.

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA HRVATSKE

NEZAVISNI HRVATSKI SINDIKATI

MATICA HRVATSKIH SINDIKATA

UDRUGA RADNIČKIH SINDIKATA HRVATSKE

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!