mjesto za top banner

23. VELJAE 2012. 21:34h

Sindikat: Ne dajte Zračnu luku Zagreb Francuzima!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Sindikati Zračne luke Zagreb protive se Vladinoj odluci prema kojoj bi se Zračna luka Zagreb dala u koncesiju francuskom konzorciju ZAIC, te napominju – ovakva odluka samo će nam nanijeti štetu.

– Do sada nismo pristupili prosvjedima, nego smo inzistirali na razgovoru. Ne možemo steći drukčiji dojam, osim da su jedino argumenti sile dovoljno snažni da skrenu pozornost najodgovornijima na problem o čijem rješenju ovise naše sudbine – kažu sindikalisti.

Tražili su sastanak s predstavnicima Vlade i povjerenstva, no nitko im, osim predsjednika Josipovića, nije niti odgovorio na zahtjeve.

– Od članova Povjerenstva čuli smo da uopće nisu imali vremena vidjeti bilo kakvu dokumentaciju da bi o problemu meritorno donosili odluke – kaže Ante Dujić, glasnogovornik Koordinacije sindikata ZLZ.

– ZAIC je ponudio fiksnu koncesijsku naknadu od ukupno 87,2 milijuna eura ulaganja u razdoblju od 30 godina s tim da bi u prvoj godini koncesija iznosila 3,59 milijuna eura, a s rastom putničkog prometa penjala bi se na 5,1 milijun u petoj godini, 8,2 milijuna u 15. godini korištenja koncesije, 9,6 milijuna eura u 2020. – poručio je Radimir Čačić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!