mjesto za top banner

14. VELJAE 2012. 13:58h

Sindikalci traže izmjene odredbi o zapošljavanju na određeno vrijeme

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata, udruženog u SSSH, predat će u srijedu u 10 sati ministru rada i mirovinskog sustava Mirandu Mrsiću 5400 potpisa prikupljenih u akciji Sekcije mladih SMH-IS-a za dopunu Zakona o radu.

Dopuna se odnosi na članak 10. ZOR-a, a namjera je da se doda novi stavak 3. koji bi glasio: „Ukupni broj ugovora o radu na određeno vrijeme koje poslodavac može sklopiti ne smije prelaziti 15 posto od ukupnog broja novozaposlenih radnika kod poslodavca na razini godine.“

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!