mjesto za top banner

POVODOM DANA POBJEDE

4. KOLOVOZA 2007. 16:51h

Senj dobio ulicu Franje Tuđmana

Tekst

Ulice u Senju dobile nova imena po prvom Hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i poginulog pukovnika HV Damira Tomljanovića - Gavrana.

U povodu sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti danas su u Senju uz prigodnu svečanost dvjema ulicama dana imena prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i poginulog pukovnika Hrvatske vojske Damira Tomljanovića - Gavrana.

Obalna ulica i šetnica, dosadašnja Ulica kralja Zvonimira, od danas nosi ime Obale doktora Franje Tuđmana, a dosadašnja Bunjevačka ulica preimenovna je u Ulicu Damira Tomljanovića - Gavrana. Ploče s novim nazivima ulica otkrio je potpredsjednik Hrvatskoga sabora Darko Milinović.

U prigodnom govoru prije otkrivanja ploča Milinović se osvrnuo na izjavu koju je jučer objavio Ured srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, a po kojoj se mora utvrditi odgovornost onih koji su tijekom Oluje prognali 250 tisuća Srba i ubili njih 2500.

"Tadiću poručujem da su uzroci i povod za hrvatsku oslobodilačku i veličanstvenu vojnoredarstvenu operaciju Oluju u velikosrpskoj politici što ju je u Beogradu i iz Beograda vodio Milošević sa svojim suradnicima", rekao je Milinović.

Govoreći nazočnima na današnjoj svečanosti, istaknuo je značenje uloge prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u osamostaljenju Hrvatske zajedno s, kako je rekao, plejadom neznanih hrvatskih branitelja i znanih hrvatskih generala, među kojima je posebice istaknuo Janka Bobetka i Antu Gotovinu.

Na svečanosti su govorili i saborski zastupnik Emil Tomljanović te ličko-senjski župan Milan Jurković.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!