mjesto za top banner

17. RUJNA 2012. 15:14h

Seka stala u obranu Brace: Željko ne misli tako o Srbima

Nevenka Becic

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vjerujem da je SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac pogrešno shvatio poruku moga brata, izjavila je danas HGS-ova saborska zastupnica Nevenka Bečić osvrćući se na Pupovčeve prozivke da je njezin brat i predsjednik HGS-a Željko Kerum jučer na HTV-u poticao na nacionalnu diskriminaciju.

<< Sabor nemoćan protiv Keruma: Žao nam je, ali ne možemo ga sankcionirati >>

"Nisam upoznata s izjavom uvaženog zastupnika Pupovca, međutim vjerujem da je pogrešno shvatio poruku koju je moj brat uputio u emisiji kod Stankovića. Očito se radi o tome, jer Željko ima prijatelje, između ostalog većina njih su Srbi, tako da ta njegova konstatacija ne stoji", kazala je Nevenka Bečić novinarima u Hrvatskom saboru.

Pupovac je jutros, na sjednici Odbora za Ustav, od tog odbora i Sabora zatražio osudu jučerašnje izjave splitskog gradonačelnika Keruma, u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", ocijenivši diskriminatornima njegove navode kako su mu poteškoće u poslovanju počele nakon što je izjavio kako ne bi želio imati Srbina za zeta "jer najveći utjecaj na financije i medije danas u Hrvatskoj ima srpska i jugoslavenska opcija".

Kerumove izjave ocijenio je poticanjem na nacionalnu diskriminaciju, ističući da su antisemitske izjave, gdje se Židove tretiralo kao bogataše koji na sve imaju utjecaja, u srednjoj i jugoistočnoj Europi dovele do tragičnih posljedica.

"Molim da Sabor i ovaj odbor počnu o tome voditi računa, posebno kada takve izjave dolaze s pozicija vlasti u Hrvatskoj", poručio je Pupovac.

Nevenka Bečić je novinarima kazala kako nije čula što je Pupovac izjavio da bi to mogla detaljnije analizirati i dati adekvatniji odgovor, ali da vjeruje kako je SDSS-ov zastupnik pogrešno shvatio poruke njezina brata.

Saborski Odbor za pravosuđe odgodio je svoju za danas najavljenu sjednicu. (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!