mjesto za top banner

18. LIPNJA 2010. 11:37h

SDSS osudio govor Vesne Pusić u Saboru: To je tragedija

Vesna Pusić i suprug Jurgis Oniunas

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Istup Vesne Pusić u kojem je govorila u Saboru RH o statusu Zajedničkog vijeća općina (ZVO) je tragedija hrvatskog parlamentarizma pa i pravne države, rekao je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović komentirajući ovotjedni govor za saborskom govornicom Vesne Pusić.

Prema riječima Stanimirovića, izlaganje Predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU za govornicom Hrvatskog sabora odudaralo je od svakog civilizacijskog nivoa, jer je, uz ostale paušalne ocjene i procjene, izjavila i da su Erdutski sporazum i Pismo o namjerama Vlade RH bilo samo sredstvo da se dođe do cilja - završetka rata - te da su ti sporazumi neobavezujući.

- Prosto je nevjerojatna činjenica da zastupnica Pusić zapravo ne zna sadržaj Pisma o namjerama Vlade niti tumačenja sekretarijata državnog tajnika UN da se radi o dokumentima od trajne važnosti. Politički gledano ovaj čin je trenutno nanio veliku štetu hrvatskom parlamentarizmu, državi i srpskoj zajednici. Međutim, jedno je sigurno - nećemo odustati od primjene donesenih zakona, sporazuma i Odluka Vlade koje su do sada bile neprimjenjive, a sada je Vlada u parlamentu tu grešku pokušala ispraviti. Nažalost neuspješno, rekao je Stanimorović.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!