mjesto za top banner

LOKALNI IZBORI

17. SIJENJA 2009. 16:55h

SDP u Koprivnici predstavio kandidate

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Iako nije predstavljen kandidat za gradonačelnika Križevaca, SDP je predstavio kandidate za načelnike pet općina na izborima u svibnju.

SDP Koprivničko-križevačke županije danas je na konvenciji u Koprivnici, u nazočnosti predsjednika stranke Zorana Milanovića, predstavio kandidate u toj županiji za lokalne izbore u svibnju.

Kandidat za koprivničko-križevačkog župana bit će Darko Ledinski, sadašnji ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, a kandidat za njegova zamjenika bit će dr. Marija Vukobratović iz Križevaca, profesorica na Visokome gospodarskom učilištu. Zvonimir Mršić bit će kandidat za gradonačelnika Koprivnice, a za gradonačelnika ?ur?evca kandidat će biti Slavko Gračan.

SDP nije predstavio kandidata za gradonačelnika Križevaca, no predstavljeni su kandidati na načelnike pet općina.

Zoran Milanović tom je prigodom rekao kako neki SDP-u zamjeraju da nije aktivan, no, istaknuo je, SDP-ovci su u institucijama radili više nego ikad. Dodao je kako druge stranke šute i taktiziraju, a SDP-ovci su imali hrabrosti izaći prije svih i predstaviti svoje kandidate za izbore.

Milanović je kritizirao Vladu, pri čemu je rekao da se stvari prepuštaju slučaju, ne koristi se vlastitim resursima, za što je primjer trenutačna kriza s plinom, jer se nije na vrijeme razmišljalo.

- SDP je upozoravao prije godinu dana da je zemlja nerazvijena i zapuštena u nekim dijelovima - rekao je Milanović i istaknuo kako su ljudi najveći kapital ove zemlje, te da za prepreke ulasku u EU ne trebaju izgovore nego rješenja koja će provoditi.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!