mjesto za top banner

19. OUJKA 2011. 13:29h

SDP: Da li je i Marijana Petir znala za 'tajne' poslove Vinka Mladinea?

Ivo Josipović i Marijana Petir na Eko festu.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Županijski SDP jučer je javno zatražio nadležne institucije da ispitaju odgovornost članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zbog afera koje su u Fondu otkrivene.

Posebno su upozorili na odgovornost članice UO-a Marijane Petir, HSS-ove saborske zastupnice, napominjući kako je se često moglo vidjeti u društvu Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda, osumnjičenog za zloporabu položaja i ovlasti.

Putovala s Mladineom

– Financijski plan donosi Upravni odbor Fonda. Također, to tijelo usvaja godišnji obračun financijskog plana kojemu direktor podnosi sva svoja izvješća. Kako je moguće da Marijana Petir i ostali članovi nisu baš ništa znali o aferama u Fondu – rekla je Milena Pavković-Novotny, članica predsjedništva županijskog SDP-a.

Josip Takač napomenuo je da zbog događaja oko Fonda županijski SDP ima pravo i obvezu postaviti pitanje odgovornosti svih članova UO pa tako i Marijane Petir.

– Posljednjih mjeseci Vinko Mladineo je puno putovao, a Marijana Petir je često bila s njim. Upravo u vrijeme tih obilazaka uhićen je zbog sumnje u pronevjeru oko 700 milijuna kuna. Je li ona bila slučajna suputnica ili njegova bliska suradnica i osoba od povjerenja – zapitao je na konferenciji pod nazivom "Gdje su nestali milijuni Fonda za zaštitu okoliša."

Marijana Petir smatra SDP-ove prozivke neutemeljenima.

Županica prikriva sebe

– Sve su to laži i obmane. Fimi-media nije nikada ni bila na dnevnom redu Upravnog odbora. A da je netko i pronevjerio novac bi to stavio u financijski plan? Ovakvim prozivkama SDP odnosno županica preko svojih glasnogovornika samo pokušava prikriti svoj nerad – rekla je Petir.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!