mjesto za top banner

28. PROSINCA 2011. 19:00h

Sanaderovi odvjetnici: Ostojić suspenzijom Tigra poslao prijeteću poruku

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na odluku ministra unutrašnjih poslova o suspenziji pomoćnika glavnog ravnatelja policije Davora Blaževića Tigra, koji je kažnjen zbog teže povrede službene dužnosti jer je navodno kontaktirao s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, reagirali su i odvjetnici bivšeg premijera.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Obraćamo Vam se kao branitelji g. Ive Sanadera povodom priopćenja glasnogovornika MUP-a da je rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zbog teže povrede službene dužnosti privremeno udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik uprave za posebne poslove sigurnosti , a bivši suradnik g. Sanadera.

Naime, iz navedenog priopćenja proizlazi da je glavni, odnosno jedini razlog za takvu odluku činjenica da je gospodin Blažević prije nekoliko dana Sanaderovu odvjetniku Goranu Suiću „nosio pakete“. Ne ulazeći u pitanje kome su paketi bili namijenjeni, navedeno ministrovo rješenje implicira da nitko, a posebno djelatnici MUP-a, ne smiju kontaktirati ne samo s gospodinom Sanaderom nego i s njegovim odvjetnicima.

Ne moramo posebno podsjećati na to da g. Sanader po Ustavu i Zakonu nije osoba koja je počinila bilo kakvo kazneno djelo, niti postoje bilo koji drugi propisi koji bi ograničavali njega odnosno druge građane RH da međusobno slobodno komuniciraju. Iz navedenog rješenja proizlazi upravo suprotno, a za što ne vidimo uporište u odredbama Zakona o policiji na koje se ministar poziva.

Stoga ovo rješenje tumačimo kao prijeteću poruku ne samo nama kao odvjetnicima g. Sanadera nego i ostalim građanima sa ozbiljnim posljedicama po stanje ljudskih prava i temeljnih sloboda."

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!