mjesto za top banner

DUGOROčNI RAZVOJ

16. SIJENJA 2009. 17:16h

Sanader otvorio novu tvornicu Vindija Vivis

Ivo Sanader

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Investicija u tvornicu vrijedna je oko 150 milijuna kuna, zapošljavat će 100 novih djelatnika, a certificirana je po ISO standardu.

Novu Vindijinu tvornicu ''Vindija Vivis'' za proizvodnju mlijeka i bezalkoholnih pića, investiciju vrijednu oko 150 milijuna kuna, koja će zapošljavati 100 novih djelatnika, otvorio je danas u Varaždinu predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader.

Riječ je o prvoj etapi industrijskog kompleksa koji se gradi u jugoistočnom dijelu industrijsko-gospodarske zone u Gospodarskoj ulici te kojom se nastavlja investicijski ciklus i dugoročni razvoj Vindije u Varaždinu.

Vindija je danas jedan od najpropulzivnijih proizvo?ača u Hrvatskoj. Ono što najviše raduje je otvaranje novih radnih mjesta i mislim da se danas može učiti od Vindije kako ići naprijed, istaknuo je premijer Sanader pozvavši ujedno sve poduzetnike da ne 'klonu duhom' zbog financijske krize i obećavši još jednom pomoć Vlade u nadilaženju krize.

-.--.-
Premijer Sanader je tako najavio posebnu financijsku pomoć malim i srednjim poduzetnicima, za što su sredstva već predvi?ena u proračun, te podizanje razine dijaloga izme?u svih socijalnih partnera u borbi za očuvanje radnih mjesta.

Najsuvremenija tehnologija

Novootvorena Vindijina postrojenja prostiru se na površini od 14.600 četvornih metara i čine zaokruženu proizvodnu cjelinu, od skladišta sirovine i repromaterijala, preko energetskog bloka i proizvodnog objekta s procesnom opremom za punjenje mlijeka i sokova do skladišta gotovih proizvoda.

Najsuvremenija tehnologija u novoj tvornici omogućit će godišnju proizvodnju od 70 milijuna litara visokokvalitetnih i sigurnih proizvoda u skladu s najnovijim nutricionističkim zahtjevima.

''Vindija Vivis'' certificirana je po ISO standardu koji definira globalnu normizaciju svih procesa proizvodnje te posjeduje izvozni broj koji omogućava izvoz visoko kvalitetnih prehrambenih proizvoda na zahtjevna tržišta Europske unije.

Nova je tvornica otvorena na prigodnoj svečanosti u nazočnosti generalnog direktora Poslovnog sustava Vindija Dragutina Drka, potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, potpredsjednika Hrvatskog sabora Ivana Jarnjaka te brojnih županijskih i gradskih predstavnika.

Nakon otvorenja nove tvornice u varaždinskom HNK-a održan je svečani program u povodu obilježavanja 50 godina rada i razvoja Poslovnog sustava Vindija.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!