mjesto za top banner

25. RUJNA 2012. 12:19h

Sanader gostuje u emisiji Nedjeljom u 2 kod Stankovića

Ivo Sanader

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Bivši premijer Ivo Sanader kojem se sudi pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog nekoliko afera, u ovu će nedjelju gostovati u emisiji HTV-a Nedjeljom u 2. Kako se neslužbeno doznaje, Sanader se za gostovanje kod voditelja Aleksandra Stankovića konzultirao i sa svojim odvjetničkim timom.

Tako će bivši premijer kojem se sudi za kriminalne radnje pojavit prvi puta kao gost u nekoj od emisija nakon što je uhvaćen u bijegu u Austriji i izručen Hrvatskoj. Međutim, to je gostovanje odjeknulo kao 'bomba' među mnogima,  a ni čelnicima HDZ-a nije svejedno što će Sanader imati za reći.

No, dok će mnogi Hrvati vjerojatno uživati u showu koji će nam bivši premijer i predsjednik HDZ-a pripremit, na društvenim mrežama reakcije su više nego nezadovoljavajuće jer mnogi smatraju kako je neukusno zvati nekoga tko je pljačkao Hrvatsku i to u prime time terminu. Tako je primjerice, književnica Vedrana Rudan na svom novom blogu napisala tekst pod naslovom 'Dokle nas mislite jebati?' u kojem je Sanadera prikazala kao silovatelja koji je počinio svoj zločin nad ženom- Hrvatskom i to nekoliko puta.

Mediji bi, kad govore ili pišu o odnosu između Sanaderu i Hrvatske morali pokazati više empatije. Prema starcima koji crkvaju od gladi. Prema dječici koju čuvaju tete u vrtiću, jedna na dvadeset i pet. Prema radnicima bez posla. Prema mladima bez budućnosti. Prema bolesnima bez lijekova. Prema mladim majkama koje žive od 1600 kuna.

Ali ne. Javna televizija misli da Sanaderu treba pružiti šansu da nam ga uvali još jedared. Ne, Sanader, ako osvane ove nedjelje u dva, za svoj nastup neće snositi nikakvu odgovornost. Ni Stanković.

Netko bi ipak za ovaj zločin, za sada u pokušaju, morao odgovarati. Osim ako Hrvatska teve ne želi ući u povijest kao jedina televizija na svijetu koja daje šansu svom najvećem suspektom zločincu u povijesti da vida građanima rane koje im je sam zadao.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!