mjesto za top banner

11. VELJAE 2012. 15:15h

Salapić odbacio navode da je Šeks uključen u inžinjering za njegovu pobjedu

Vladimir Šeks

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U HDZ-u su počeli unutarstranački izbori na kojima će se do 5. svibnja birati stranački čelnici od temeljnih ogranaka do županijskih organizacija te izaslanici koji će 20. svibnja na 15. općem saboru u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izabrati stranačko vodstvo.

Od 2.200 izaslanika na općem saboru njih 900 bit će izabrano po županijama, a 574 po gradovima. Tri stotine izaslanika bit će iz Mladeži HDZ-a, iz Zajednice žena Katarina Zrinski 70, a njih 45 iz Kluba utemeljitelja Dr. Franjo Tuđman. Oko 200 izaslanika koji će ući po funkciji su članovi Predsjedništva, saborski zastupnici te članovi Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora.

Za predsjednika HDZ-a kandidature su dosada najavili aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor, njezin zamjenik Darko Milinović, Tomislav Karamarko, Milan Kujundžić, Domagoj Ivan Milošević te Drago Prgomet.

Na izbornu skupštinu osječkog HDZ-a ići će 147 izaslanika. Tako je danas odlučio odbor ove stranke. Dok 47 izaslanika ide izravno, stotinu će se izabrati tajnim glasovanjem na izbornim skupštinama 14 gradskih ogranaka.

- Neodgovorno je da moji protukandidati, Željko Vranješ i Željko Kovačević, tri dana prije nego li je donešena odluka komentiraju kvote. O nagađanjima kao i o uplitanju gospodina Vladimira Šeksa u priču o Osijeku je podlo i vrlo nisko jer nema veze sa zdravom pameću - komentirao je Josip Salapić, kandidat za predsjednika osječkog HDZ-a odbacujući pri tome navode njegovih protukandidata kako je Šeks uključen "u izborni inženjering za njegovu pobjedu".
Takve tvrdnje opovrgnuo je i Tomislav Ivić, predsjednik županijskog odbora HDZ-a koji je najoštrije osudio istupe predsjedničkih kandidata.

- To je notorna laž koja najviše govori o onome tko ju je izgovorio - poručio je pred novinarima u Osijeku napominjući kako jamči da će predstojeći izbori u HDZ-u biti provedeni sukladno stranačkom statutu i pravilniku.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!