mjesto za top banner

20. LIPNJA 2012. 22:14h

Sabor nastavlja o zakonu o legalizaciji bespravne gradnje

Sabornica

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Hrvatski sabor sutra nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama kojim bi se trebao pojednostaviti i pojeftiniti postupak legalizacije.

Nakon što sadašnjim Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, koji je stupio na snagu u kolovozu prošle godine, nije postignut zadovoljavajući učinak, novi zakon, ističu u vladi, trebao bi omogućiti više legaliziranih objekata jer će postupak biti jednostavniji i jeftiniji, a od građana se neće tražiti plaćanje naknada, komunalnog i vodnog doprinosa i svih davanja prije dobivanja potrebnog rješenja.

Iz Vlade, koja je novi zakonski prijedlog uputila u prvo saborsko čitanje, najavljuju, među ostalim, mogućnost plaćanja naknade u ratama do pet godina, a komunalni i vodni doprinos moći će se platiti nakon legalizacije. Naime, nakon devet mjeseci primjene aktualnog Zakona o postupanju s nezakonitim zgradama, zaprimljeno je svega 9633 zahtjeva, od čega ih je riješeno manje od tisuću, navode u Ministarstvu graditeljstva. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!