mjesto za top banner

20. OUJKA 2012. 18:45h

Rusija isporučila Hrvatskoj Brunu Bajsa, organizatora trgovine drogom

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Rusija je Hrvatskoj na moskovskom aerodromu isporučila Brunu Bajsa, organizatora međunarodne mreže trgovine narkoticima, izvijestio je ruski Interpol u utorak, a prenose Nezavisne novine.

Glasnogovornica ruskog Interpola Svetlana Zujeva rekla je kako je za Bajsom 2009. godine raspisana tjeralica zbog prodaje narkotika. Naime, Bajs, rođen 1982. godine, u kolovozu i rujnu 2007. godine organizirao je kriminalnu skupinu za krijumačarenje heroina i kokaina iz Srbije i BiH u Zagreb i druge hrvatskim gradovima. Uhićen je u Moskvi u listopadu prošle godine.

Podsjetimo, o slučaju krijumčarenja droge pisalo se početkom 2008. godine, kada su u Zadru s većom količinom heroina i kokaina uhićeni Dario Paravinja i Ante Barin. Bajs, treći, zagrebački sudionik ovog krijumčarskog lanca, tada je još uvijek bio u bijegu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!