mjesto za top banner

5. LIPNJA 2012. 08:19h

Rođeni diplomat: Josipović u Vukovaru mlako o Nikolićevim izjavama

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Ivo Josipović tijekom boravka u Vukovaru komentirao je izjave novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad...

"Nama je kao državi u interesu da gradimo dobre odnose sa svim odnosima, pa i sa Srbijom. Mi smo zadnje dvije-tri godine napravili ozbiljni napredak u odnosima i bilo bi šteta kada bi se ti odnosi prestali razvijati zbog neodmjerenih i krivih, pogrešnih izjava i političkih koncepata. Naravno da smo mi u Hrvatskoj reagirali na te izjave i nadam se u promjeni stajališta predsjednika", izjavio je Josipović.

Predsjednik se tijekom vukovarskog posjeta sastao s gradonačelnikom Željkom Sabom i županom Božom Galićem te njihovim sugovornicima, razgovarao je o aktualnoj situaciji u Gradu i Županiji, prvenstveno o razvoju gospodarstva, novim projektima i investicijama...

"Razgovarali smo o gospodarskom stanju u Županiji i Gradu Vukovaru. Razgovarali smo o nekim projektima, posebno o proširenju Luke Vukovar i o pripremama za europske fondove. Drago mi je da su čelnici Grada i Županije ozbiljno prionuli zadaći koju imaju. Neke investicije su dobro planirane i perspektivne. Međutim, i ovdje sam čuo ono na što stalno upozoravamo da trebamo previše papira, dozvola, postupaka i procedura koje otežavaju investicije. Neki investitori su odustali od pojedinih investicija. Čuo sam da rekord da je za jedno postrojenje trebalo 90-ak dozvola i papira. Ako iz našeg pravnog sustava ne uklonimo višak papirologije i procedura, bojim se da ćemo teško biti konkurentni", rekao je Josipović. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!