mjesto za top banner

9. STUDENOG 2011. 16:03h

Roditelji tuže ravnateljicu škole jer je djecu poslala na doček J. Kosor

Jadranka Kosor

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Roditelji učenika Osnovne škole Zrinskih i Frankopana iz Otočca navodno se spremaju tužiti ravnateljicu škole Luciju Sekulu jer su njihova djeca jučer oko 11 sati, umjesto na nastavi, bila u gradskom parku kako bi dočekala premijerku Jadranku Kosor, piše jedan lokalni lički portal.

U tekstu je glavo pitanje jesu li djeca iskorištena u predizborne svrhe i je li tomu svemu razlog kumstvo ravnateljice s ličko-senjskim županom Milanom Jurkovićem, koji je jučer, u svom rodnom gradu Otočcu, bio u premijerkinu društvu.

Inače, Dinko Sekula, suprug ravnateljice osnovne škole, ravnatelj je srednje škole u Otočcu čiji su učenici također bili na otkrivanju spomenika. Stupili smo u kontakt sa supružnicima Sekula koji su zgroženi napisima i duboko povrijeđeni.

Premijerka otkrila spomenik braniteljima vrijedan 2,3 mil. kuna

Lucija Sekula ogorčena je novinarom koji je bez njezina znanja, bez razgovora s njom napisao neistine.

– Smatram da je to bio povijesni događaj za grad i da tu crticu povijesti trebaju znati i naša djeca. Nisam ih tjerala niti im naredila da moraju doći, a moji prosvjetni radnici sami su izrazili želju da prisustvuju. To nije bila kampanja nego Domovinski rat o kojem učenici jako malo uče. Demantiram izjave da sam naredila djeci da plješću. Mislim da imam pravo kao prosvjetar reći djeci kako se kulturno ponašati na javnim mjestima ili kako se ponaša za vrijeme himne. Nitko od roditelja ni učitelja nije se bunio, a, ako je netko pogrešno shvatio moje namjere, neka mi se obrati – kazala nam je ravnateljica.

– Sa županom me veže prijateljstvo dugo 35 godina, kada nije obnašao nikakve političke funkcije. Napisati da je meni i supruzi netko naredio da djeca budu na otkrivanju spomenika sramotno je. Da je bilo tko na vlasti, da je došao predsjednik države, premijerka, bilo koji ministar iz bilo koje stranke, to je velika čast za naš grad. Ni jedna riječ na otvaranju nije bila upotrebljena u predizborne svrhe. Djeca su dovedena tamo kako bi ih se naučilo da poštuju obilježje Domovinskoga rata u kojem su sudjelovali njihovi očevi ili djedovi. Smatram da bi se u školama više trebalo govoriti o tome, a oni koji misle da je jučerašnji dan ispolitiziran, to je žalosno – kazao nam je Dinko Sekula u telefonskom razgovoru.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!