mjesto za top banner

1. SIJENJA 2012. 13:06h

Riječani proslavili Novu godinu na Korzu, Obersnel prvi čestitao gra?anima

Okupljeno mnoštvo na splitskoj rivi za doček 2009.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na riječkom Korzu i Trgu 128. brigade HV Novu je 2012. godinu dočekalo desetak tisuća Riječana i njihovih gostiju. Zabavljali su se uz riječki punk bend Diskurz, Gustafe i goste iz BiH Dubioza kolektiv. Točno u ponoć, uz želju da Nova godina svima bude bolja , okupljenima je prvi čestitao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Dok se središtem grada još plesalo u ritmu valcera, a nebo nad gradom bilo osvijetljeno vatrometom, sedam minuta nakon ponoći, u riječkom rodilištu ro?ena je prva beba u ovoj godini, djevojčica Kristina Sindičić iz Kornića na otoku Krku. Presretne roditelje Sandu i Klaudija i njihovu djevojčicu noćas je posjetio gradonačelnik s prigodnim darovima.

U Opatiji, na Ljetnoj pozornici, Opatijce i brojne turiste koji su na Opatijskoj rivijeri dočekali Novu godinu, zabavljali su se uz Gibonnija, a nakon čestitki i vatrometa zabava se nastavila u još boljem raspoloženju. Prema izvješću PU primorsko - goranske u novogodišnjoj noći zabilježena su na cijelom području tek tri manja narušavanja reda i mira, nije bilo propucavanja, ozlije?enih od pirotehničkih sredstava iako su petarde pucale na sve strane, a u pet lakših prometnih nesreća nije bilo ozlije?enih već samo materijalna šteta.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!