mjesto za top banner

8. LIPNJA 2012. 14:38h

Rene Valčić: Nisam distribuirao e-mail Mirele Holy

Mirela Holy rođena je 1971. fodine u Zagrebu. Diplomirana etnologiju i književnost na Filozofskom fakultetu. Doktorica je humanističkih znanosti. Od 2000.-2005. radi u Ministarstvu zaštite okoliša kao voditeljica odnosa s javnošću, a potom kao šefica kabineta. Članica Izvršnog odbora SDP-a i tajnica Programskog savjeta te voditeljica Eko-foruma.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić oglasio se priopćenjem u vezi optužbe da je novinaru HTV-a ustupio elektroničku korespodenciju između njega i ministrice u ostavci Mirele Holy, a koju su, kako kaže, u medijima iznijeli sindikalni čelnik i neimenovani dužnosnik stranke.

Istaknuo je kako odlučno odbija optužbe je na bilo koji način distribuirao e-mail poruku, također kako je i za podatak da jee e-mail postao 'javno dobro' saznao preko telefonskog upita novinara u Službu korporativnih komunikacija HŽ Holdinga u srijedu 6. lipnja oko 14 sati.

Osim toga, kaže i kako je "notorna je laž da je e-mail kružio tri mjeseca i da sam ga tek sada plasirao. Da sam tu elektroničku poruku gđe Holy smatrao bilo kakvom vrstom pritiska na rad Uprave HŽ holdinga, onda bih o tome obavijestio premijera Milanovića osobno i odmah, a ne bih je slao novinaru nakon tri mjeseca", naglasio je u izjavi za medije, poslanoj iz HŽ Hodlinga.

Između ostalog, kaže i kako u normalnim okolnostima takva laž ne bi bila vrijedna komentara, ali se sada radi o posebno osjetljivom trenutku za željeznicu u kojem je ističe, nekima potrebno kompromirati Upravu HŽ Holdinga koja je napravila Projekt restrukturiranja, a kako bi se skrenula pozornost s bitnih tema.

Podsjeća da je sljedeći tjedan zakazana sjednica Nadzornog odbora na kojoj je najavljena i nazočnost nadležnih ministara i na kojoj se treba odlučiti o spomenutom Projektu restrukturiranja. On, kaže, predviđa novi smjer kojim HŽ treba krenuti, a te promjene utjecat će na sindikalnu bazu dotičnog sindikalnog čelnika.

"Također nekima se ne sviđa ni postupak 'clean starta' koji je u tijeku u HŽ-u, pa se koristi trenutak kako bi se oslabila pozicija Uprave HŽ Holdinga u tom poslu. I prvoga dana i sada, nakon goleme medijske hajke na gđu Holy, poruku i dalje smatram traženjem informacije o radnopravnom statusu djelatnice koja je raspoređena sukladno ugovoru o radu, kada su se za to stekli formalni uvjeti. Ali to, očito, nikome sada više nije bitno", zaključio je predsjednik Uprave HŽ Holdinga. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!