mjesto za top banner

6. LIPNJA 2012. 09:32h

Regionalna konferencija jugoistočne Europe o energetici u Esplanadi

Stanovnici Zagreba na klizalištu će moći provoditi dane do 14. veljače iduće godine.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Infoarena Grupa u suradnji s EBRD-om i pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva  12. i 13. lipnja ove godine u hotelu `The Regent Esplanade` organizira Regionalnu konferenciju jugoistočne Europe o energetici.

Konferenciju će uvodnim predavanjem otvoriti Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske koji će predstaviti novi investicijski plan Vlade RH u području energetike te energetsku strategiju. Ministarstvo gospodarstva predstavit će između ostalog, novu zakonsku regulativu o rudarstvu, Agenciju za konkurentnost i investicije, natječaje za istraživanje i dodjelu koncesija za naftu i plin.

Dvodnevna konferencija okupit će stručnjake s područja tehnologije, zakonodavstva, industrije i financija koji će predstaviti svoja rješenja za najzahtjevnije energetske izazove. Cilj konferencije je omogućiti sudionicima uvid u aktualne trendove u energetici te viziju budućeg izgleda energetskog sustava u trenutku kad su pred njega stavljeni imperativi poput održivosti i sigurne opskrbe.

Svoje sudjelovanje na konferenciji potvrdili su Zoltán Áldott (predsjednik Uprave, INA), Mladen Antunović (predsjednik Uprave, PLINACRO), Ivan Čermak (predsjednik Uprave, CRODUX), Mihail Danilin (NIS-Gazprom neft, Srbija), Remy Rowhani (generalni direktor, Katarska trgovinska i industrijska komora, Katar), Dragan Kovačević (predsjednik Uprave, JANAF), Davor Mladina (član Uprave, Končar) te mnogi drugi predstavnici energetskih kompanija u Hrvatskoj i regiji.

Središnja tema prvog dana konferencije su nafta i plin, a drugog dana bit će govora o električnoj energiji i obnovljivim izvorima energije.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!