mjesto za top banner

NASTAVAK KRIZE

17. SIJENJA 2009. 19:51h

Razgovori o plinu u Moskvi zasad bez rezultata

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Medvedev je rekao da želi da se nastavi dobava plina Europi preko Ukrajine, me?utim, tvrdi da Ukrajina zavlači pregovore.

Razgovori o rješavanju "plinske krize" u subotu u Moskvi bili su konstruktivni, ali zasad nisu dali rezultata, izjavio je glasnogovornik Europske komisije Denis Daniilidis.

Daniilidis je to izjavio nakon sastanka na vrhu na kojem su, uz najviše ruske dužnosnike i ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko, sudjelovali europski povjerenik za energetiku Andris Piebalgs i češki ministar industrije i trgovine Martin Riman u ime trenutačnog predsjedatelja Unije.

U skladu sa zajedničkom europskom odlukom, oni su predstavljali i zemlje kandidatkinje, uključujući i Hrvatsku.

Daniilidis je rekao da su razgovori koji bi se trebali nastaviti u subotu navečer izme?u ruskog premijera Vladimira Putina i ukrajinske premijerke Julije Timošenko u sjedištu vlade u Moskvi čisto bilateralni i na njima neće sudjelovati nijedan predstavnik EU.

Medvedev je nakon sastanka na vrhu u Kremlju rekao kako želi da se sljedećih dana nastavi dobava plina Europi preko Ukrajine, pri čemu je dodao da ukrajinska strana ''zavlači'' pregovore.

- Imam dojam da naši kolege iz Ukrajine nisu pohitali na ove pregovore, a što ih više rastežemo, pojavit će se sve više problema u našim bilateralnim odnosima - rekao je Medvedev.

Glasnogovornik ruskog premijera Vladimira Putina rekao je pak da stajalište Europske unije na razgovorima o rješavanju "plinske krize" ne pridonosi pronalaženju rješenja.

- Europska unija u tom sporu izjednačava Rusiju i Ukrajinu. To jednostavno nije pošteno i ne pridonosi pronalasku rješenja - rekao je Dmitrij Peskov.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!