mjesto za top banner

5. SRPNJA 2012. 13:43h

Raspisan amaterski fotonatječaj `Moje Erasmus iskustvo`

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Povodom 25. obljetnice Erasmusa, najvećeg europskog programa mobilnosti u visokom obrazovanju, Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuje amaterski fotonatječaj „Moje Erasmus iskustvo“. Natječaj je otvoren za sve domaće studente koji su dio studija proveli u inozemstvu te strane studente koji su dio studija proveli u Hrvatskoj u sklopu programa Erasmus.

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je poslati fotografiju koja najbolje ilustrira njihovo Erasmus iskustvo odnosno na kreativan način prikazuje kako je boravak u stranoj zemlji utjecao na njihov studentski život, stjecanje novih znanja i prijatelja te upoznavanje stranih kultura, sustava visokoškolskog obrazovanja i jezika. Erasmusovci se na natječaj prijavljuju učitavanjem fotografije na stranicu natječaja na Facebooku te popunjavanjem online prijavnog obrasca. Pobjedničku fotografiju odabrat će četveročlani žiri među fotografijama koje budu imale najviše glasova ('lajkova') publike.

Najbolje fotografije, uključujući i pobjedničku, bit će predstavljene tijekom međunarodnog Erasmus susreta u listopadu ove godine u Zagrebu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!