mjesto za top banner

24. KOLOVOZA 2015. 15:09h

Radnicima u Imunološkom zavodu i dalje se ne isplaćuju plaće

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Iako je do 1. rujna preostalo tek tjedan dana, kada bi po novom Stečajnom zakonu Imunološki zavod zbog neisplaćenih plaća automatski trebao otići u stečaj, i dalje nema nikakvih novih informacija u vezi isplate četiri zaostale plaće radnicima Imunološkog zavoda.

Službeno nemamo nikakvu potvrdu da ćemo dobiti svoje zaostale plaće, mada u Upravi tvrde kako rade na tome, rekla je u ponedjeljak Hini povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec.

Nakon što su radnici 7. kolovoza primili plaću za ožujak, za isplatu plaća za travanj, svibanj, lipanj i srpanj treba osigurati oko pet milijuna kuna, kaže Jagarinec napominjući da su podmireni doprinosi za travanj, svibanj i lipanj. Zbog toga mjesečni fond za plaće više nije 1,5 milijuna, nego tek nešto više od milijun kuna. U slučaju da odjednom i dobijemo te zaostale plaće, bez jedne ćemo sigurno ostati zbog povećanih poreznih davanja na takvu isplatu, upozorila je.

Što se tiče dobivanja HALMED-ove dozvole za rad, Jagarinec je rekla kako se na tome intenzivno radi. Rok za to je 90 dana, a s obzirom da je inspekcija bila u Zavodu u lipnju, u najboljem slučaju bi se eventualno u rujnu mogla dobiti privremena dozvola, smatra sindikalna povjerenica.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!