mjesto za top banner

2. TRAVNJA 2012. 11:42h

Radnici Jadrankamena:Dajemo upravi još 2 dana da sami vrate službena vozil

Štrajk radnika pred tvornicom KIO Orahovica zbog neisplaćenih plaća

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Radnici Jadrankamena u ponedjeljak nisu nastavili prosvjed pred zgradom uprave tvrtke u Splitu, pred kojom su probdjeli noć s petka na subotu, a onda se vratili na Brač.

– Dajemo upravi još dva dana da sami vrate službena vozila u Pučišće. Ako to ne učine, dolazimo ponovno u srijedu – rekao nam je Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena. Nad tvrtkom je prošlog tjedna otvoren stečaj, međutim sindikat i radnici tvrde da neće dopustiti stečajnom upravitelju ulazak u tvrtku, koju su zauzeli. Smatraju da bi se problem Jadrankamena mogao bez teškoća riješiti kada bi Vlada imala volje i vjerovnike uvela u vlasničku strukturu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!