mjesto za top banner

24. SIJENJA 2012. 13:29h

Radnici Dalmacijavina i danas prosvjedovali u Splitu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Radnici splitskog Dalmacijavina i danas su mirnim prosvjedom pokušali skrenuti pozornost nadležnih institucija na njihove probleme i dobiti odgovor na pitanja kad će im isplatiti pet zaostalih plaća i dovršiti privatizaciju. U prosvjed splitskim ulicama s transparentima su krenuli od svojih bivših pogona u Trajektnoj luci do zgrade Splitsko-dalmatinske županije.

No, odgovore ni danas nisu dobili. Radnici Dalmacijavina traže isplatu pet plaća, završetak privatizacije tvrtke i što hitnije pokretanje proizvodnje. Naglašavaju kako njihova uprava promovira u novinama novi proizvod, a pogoni su zatvoreni! Ništa ne proizvode i ne znaju kad će.

- Zašto nema novog vlasnika? Zašto nam država koja nam je skupa sa upravom otela naš novac ne isplati plaće? Izbacili su nas iz naših pogona u Trajektnoj luci, prevarili su nas - uzvikivali su ogorčeni splitski vinari.

- Ne znam što ćemo. Prosvjedovat ćemo svaki dan dok ne dobijemo odgovore na naša pitanja. Ne znam kako ćemo pridobiti pozornost nadležnih institucija. Možda da počnemo skakat' u more - kaže ogorčeno Lukica Bucat, povjerenik Nezavisnog sindikata u Dalmacijavinu.

Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Splitsko-dalmatinsku županiju, traži da se Vlada odredi u svezi Dalmacijavina i da kaže u kom će pravcu ići privatizacija tvrtke. Dodaje da je sve u nadležnosti ministra čačića.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!