mjesto za top banner

29. SRPNJA 2012. 14:06h

Pusić i Lagumdžija na radnom ručku u Motovunu

Zlatko Lagumdžija

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastali su se u petak u Motovunu, priopćilo je u nedjelju bosansko ministarstvo vanjskih poslova, a glasnogovornica hrvatskog ministarstva Danijela Barišić potvrdila je susret pojašnjavajući da se radilo o radnom ručku.

Prema priopćenju ministarstva BiH susret je održan u srdačnoj radnoj atmosferi te je ocijenjeno kako se "do kraja godine moraju pronaći obostrano prihvatljiva rješenja za granični spor, napredan pristup BiH luci Ploče u skladu s pravnom stečevinom EU i interesima BiH, obostrano prihvatljivo rješenje za cestovni koridor koji spaja dva dijela Hrvatske, a prolazi kroz teritorij BiH, ali i sagledati, zajedno s Europskom komisijom, sve mogućnosti za povećanje broja graničnih prijelaza za proizvode životinjskog porijekla koji se izvoze iz BiH u EU".

Povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele pozvao je ministre vanjskih poslova BiH i Hrvatske na susret 19. rujna u Bruxellesu s resornim predstavnicima Europske komisije kako bi se pomoglo rješavanju otvorenih pitanja između BiH i Hrvatske.

U priopćenju se navodi i kako je razgovarano o potrebi imenovanja nekoliko ekspertnih timova koji će raditi na definiranju rješenja za svako od otvorenih pitanja, što uključuje i potrebu organiziranja zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hvratske.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!