mjesto za top banner

17. RUJNA 2013. 14:35h

Pupovac: Hrvatska ne treba dobiti sankcije

Milodar Pupovac

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac izjavio je danas da Hrvatska ne treba dobiti sankcije Europske komisije te poruÄŤio da treba graditi partnerstvo s EU-om i svoje mjesto unutar njezinih institucija.

"Ako je Hrvatska i pogriješila, Europska komisija pogriješila bi više kad bi nam uvela sankcije, napravila bi 'deblju' grešku od nas", rekao je Pupovac novinarima komentirajući vijesti o pokretanju sankcija Hrvatskoj zbog tzv. sluÄŤaja "lex Perković".

Pupovac očekuje da će se poduzeti odgovarajući koraci kako bi prestalo nadmetanje izme?u EK i hrvatske Vlade .

OÄŤekuje i da se poÄŤne s ozbiljnim razgovorima kako bi se pronašlo rješenje nastale situacije i smanjile tenzije.

Podsjetio je da je Vlada iskazala volju i spremnost izmijeniti "lex Perković", a da o datumu primjene ima prostora za razgovor i u Hrvatskoj i u EU.

!Sporno je od kada bi izmjena trebala poÄŤeti vaĹľiti. Pretpostavljam da o tome ima prostora za razgovor, i u Hrvatskoj , ali i unutar EU", rekao je predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku.

 (Hina)

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!