mjesto za top banner

NASTAVAK PROSVJEDA

1. SVIBNJA 2009. 16:02h

Pulski studenti traže pismenu potvrdu zahtjeva

Transparent na zgradi pulskog fakulteta

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Studenti u Puli koji žele pravo na besplatno obrazovanje odbili su prijedlog Senata zbog česte prakse da riječi ostanu samo riječi.

Predstavnici Nezavisne inicijative studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za besplatno školovanje, dom i menzu na konferenciji za novinare održanoj u petak istaknuli kako ni nakon petog dana blokade Sveučilišta nije ispunjen nijedan njihov zahtjev.

Naime, kako se danas čulo, na sinoćnjem plenumu pročitan je prijedlog Senata da će poduprijeti studente u svim njihovim zahtjevima ako se u ponedjeljak vrate u klupe.

Želimo naglasiti da ne blokiramo nastavu zato što nam se ne uči. Naprotiv, željni smo znanja i borimo se za to, ali ovo je očito jedini način da se izborimo za svoja prava.

studenti u Puli

- Glasovanjem je ipak odlučeno da se blokada nastavi i tijekom vikenda, a u nedjelju navečer održat će se plenum na kojem će se odlučiti o daljnjim postupcima - istaknuto je na konferenciji za novinare.

Pulski studenti od Senata traže pisanu potvrdu

Govoreći o razlozima zbog kojih su odbili prijedlog Senata pulski studenti su istaknuli da se njihovi izaslanici još nisu vratili sa zaključcima iz Rijeke te kako još nisu dobili nikakvo pismeno jamstvo, a "riječi često ostaju samo riječi".

- Želimo naglasiti da ne blokiramo nastavu zato što nam se ne uči. Naprotiv, željni smo znanja i borimo se za to, ali ovo je očito jedini način da se izborimo za svoja prava - nagasili su predstavnici Nezavisne inicijative studenata Sveučilišta Jurja Dobrile, dodajući kako su profesori s Odsjeka za povijest i Odsjeka za kroatistiku to očito shvatili pa su iskazali pismenu potporu ne samo za zahtjeve, nego i za metode.

Studenti su danas pozvali građane da potpišu peticiju, a udruge, poduzeća i javne djelatnike da ih javno podupru.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!