mjesto za top banner

27. LIPNJA 2012. 08:37h

Pučki pravobranitelj i UNDP o suzbijanju diskriminacije

Foto

Hrvatska
0

Tekst

ZAGREB - Ured Pučkog pravobranitelja i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas u Zagrebu organiziraju okrugli stol 'Jačanje Ureda pučkog pravobranitelja u suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj' povodom uspješnog završetka dvogodišnjeg zajedničkog projekta.

Okrugli stol otvorit će stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton i pučki pravobranitelj Jurica Malčić.

Na skupu će biti predstavljeni rezultati ispitivanja javnog mišljenja o stavovima o diskriminaciji u Hrvatskoj, svijesnosti o njenom postojanju te osobnom iskustvu vezanom za diskriminaciju. Rezultati ovog novog istraživanja poslužit će u svrhu komparativne analize s rezultatima sličnog istraživanja provedenog 2009. godine.

Bit će predstavljeno i Izvješće Pučkog pravobranitelja o pojavama diskriminacije za 2011. godinu.

Također, na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati projekta 'Jačanje kapaciteta institucije Pučkog pravobranitelja', kojeg je UNDP provodio od 2010. godine kao logističku potporu instituciji nakon njene akreditacije pri UN-u. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!