mjesto za top banner

5. KOLOVOZA 2012. 19:22h

Promet pojačan na autocesti A1 u Lučkom

Naplatne kućice Lučko.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Pojačan je ulazak na autocestu A 1 u Lučkom, a sporije i u koloni vozi se na cijeloj dionici do Bosiljeva, u oba smjera, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18 sati.

Zbog požara i gustog dima uz brzu cestu D 28 Sveta Helena –Vrbovec potreban je dodatni oprez u vožnji.

Vožnju u koloni zbog gustog prometa i povremene zastoje vozači mogu očekivati u Istri i duž jadranske obale, na prilazima turističkim središtima, na riječkoj obilaznici, na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima i lukama.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera, kod Koranskog mosta, vozila se propuštaju naizmjence, pa za gušćeg prometa dolazi do zastoja.

Prometna policija povremeno preusmjerava vozila od Grabovca preko Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja i obratno. (D1-D217-D504-D1).

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će zabranjen promet danas od 12 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

U povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bit će zatvorena državna cesta D33 u Kninu danas do 23 sata. Vozi se obilazno preko Biskupije.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana, Kaštel, Rupa, Slavonski Brod, Stara Gradiška i Županja na ulasku, a Macelj na izlasku.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!