mjesto za top banner

20. STUDENOG 2011. 12:56h

Prisjetili se Siniše Glavaševića

Foto

Hrvatska
0

Tekst

VUKOVAR – U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine danas je u vukovarskoj Gradskoj knjižnici održan novinarsko književnički susret pod nazivom Grad – to ste vi, a kojim se obilježava spomen na novinara i ratnoga izvjestitelja Hrvatskog radio Vukovara Sinišu Glavaševića.

Uz čitanje literarnih uradaka i pozdrava direktora Hrvatskog radio Vukovara Janoša Kerya posjetitelji su imali prilike vidjeti i šestominutni tonski prilog o posljednjim danima djelovanja ovoga vukovarskog radija. Ostat će zapamćeno da je posljednji prilog, prije nego li je pala obrana grada a ton Hrvatskog radio Vukovara utihnuo, iz vukovarske bolnice poslao upravo Siniša Glavašević koji je dva dana kasnije ubijen na Ovčari.

Ovogodišnjem novinarsko književničkom susretu prisustvovao je Božidar Petrač, predsjednik Hrvatskog društva književnika, Željko Ivanjek iz HND-a, Dragutin Lučić, urednik na III. Programu Hrvatskog radija, i Anira Baier Jakovac ispred Gradske knjižnice.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!